RED HOT CHILI PEPPERS KOMEN MET EEN NIEUW ALBUM: THE GETAWAY

De Red Hot Chili Peppers zijn terug met een nieuwe single Dark Necessities, beluister deze hier. Deze track is het eerste lied dat afkomstig is van hun nieuwe en elfde studio-album The Getaway. Dit album zal op 17 juni 2016 worden uitgebracht. Op 10 juni staat de band eveneens op het Pinkpop festival.

Het album kan hier alvast vooruit besteld worden.

Het album The Getaway is geproduceerd door Danger Mouse en mixed door Nigel Godrich. Red Hot Chili Peppers’ laatste album I’m With You kwam in 2011 uit en verscheen destijds in de hitlijsten in 18 landen.

Tracklisting The Getaway
1. The Getaway
2. Dark Necessities
3. We Turn Red
4. The Longest Wave
5. Goodbye Angels
6. Sick Love
7. Go Robot
8. Feasting on the Flowers
9. Detroit
10. This Ticonderoga
11. Encore
12. The Hunter
13. Dreams of a Samurai

De Red Hot Chili Peppers is een van de meest succesvolle acts in de rockgeschiedenis. Zanger Athony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en gitarist Josh Klinghoffer, verkochten meer dan 60 miljoen albums en wonnen zes Grammy Awards (waaronder Best Rock Album voor Stadium Arcadium, Best Rock Performance By a Duo or Group voor Dani California, Best Rock Song voor Scar Tissue en Best Hard Rock Performance With Vocal voor Give It Away). De band is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in april 2012.