LUKAS GRAHAM VEROVERT WERELD MET 7 YEARS

Op 25 maart brengt de Deense Lukas Graham zijn gelijknamige album uit waarop onder andere zijn wereldwijde hitsingle 7 Years terug te vinden is. In Nederland is de ex-3FM Megahit 7 Years niet van de radio te slaan, in de single chart haalde de track de top 3 en in de vaderlandse airplay chart staat de single al drie weken op rij bovenaan. Het resultaat is dat 7 Years in Nederland al bijna tien miljoen keer is gestreamd. Ook Amerika is gevallen voor 7 Years, binnen een week werd de single door 150 Amerikaanse radiostations opgepakt. Vorige week behaalde 7 Years de mijlpaal van 100 miljoen streams wereldwijd.

Bekijk hier 7 Years.
Het album is geproduceerd, opgenomen en gemixt in de BackBone Studio (Kopenhagen). De nummers werden geschreven door Lukas Graham, Stefan Forrest, Sebastian Fogh en Brandon Bea. Graham heeft een duidelijke eigen muzikale stijl; door zijn innemende door hip-hop geïnspireerde teksten en zijn soulvolle zang komen de verhalen die hij vertelt op een indrukwekkende manier tot leven in zijn songs. Samengevat kan zijn rauwe en persoonlijke songwriting worden getypeerd als een mix van soul, funk, hiphop en pop. Graham zelf noemt het ook wel ghetto pop.
Bekijk hier de videoclip Mama Said.
Lukas Graham is een Deense band, bestaande uit zanger Lukas Graham Forchhammer (bijnaam The Duke), drummer Mark Falgren (LoveStick), bassist Magnus Larsson (Magnúm) en pianist Kasper Daugaard (Daugaard). Lukas Graham komt uit Christiania, een artistieke wijk in het centrum van Kopenhagen. De band is in zijn thuisland razend populair, de bekendheid nam in Denemarken een vlucht toen ze eind 2011 twee – bij de zanger thuis opgenomen – filmpjes op YouTube plaatsten. De video’s werden door vrienden op Facebook gedeeld en ze hadden al snel een paar honderdduizend views. Lukas Graham staat bekend om zijn fenomenale, talloze en uitverkochte live shows en is daarom in het thuisland uitgeroepen tot de populairste live act. De eerste Deense tour trok meer dan 30.000 concertgangers, terwijl de band toentertijd nog niet eens een album had uitgebracht.
Bekijk hier de trailer Get To Know Lukas Graham en bekijk hier de biografie.