DUA LIPA DE NIEUWE POPSENSATIE VAN 2016?

De hitsingle Be The One van het nieuwe Engelse poptalent Dua Lipa heeft in Nederland de gouden status bereikt. De single was Alarmschijf op Radio 538 en Megahit op 3FM en wordt ondertussen door vrijwel alle landelijke radiostations gedraaid. Na optredens bij GIEL (3FM) en De Wereld Draait Door staat Be The One onafgebroken op nummer 1 in de iTunes single chart. In de officiële Nederlandse single chart en de Spotify hitlijst staat de track in de top 20 en blijft deze doorstijgen.
Bekijk hier de videoclip van Be The One.
Dua Lipa is herkenbaar aan haar eigen grootse geluid, melancholieke teksten en sensuele vocalen. Haar muziek omschrijft ze zelf als darkpop. Ze ging in zee met met hetzelfde management als dat van Lana Del Rey. Haar debuutalbum wordt in het najaar verwacht.
In een recent interview met 3voor12 zegt Dua Lipa het volgende over twee belangrijke muzikale invloeden voor haar: “ Pop en hiphop. Ik luister eigenlijk nog precies dezelfde muziek als toen. Ik ben geobsedeerd door Nelly Furtado en Pink, maar ook door Kendrick Lamar, J. Cole, Action Bronson en Chance The Rapper. Ik hou van de mix: ik denk dat in mijn coupletten de flow, de rauwheid en waarachtigheid van hiphop zit; het refrein moet een groot poprefrein zijn. Ik heb A$AP Rocky eens kort ontmoet bij Jimmy Kimmel, we hebben twee seconden met elkaar gepraat. Ik zou graag met hem werken, ik hoop dat hij een feature op mijn album wil doen.”
Dit jaar begint Dua Lipa haar eerste tournee door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Ze zal deze zomer onder andere te zien zijn op het Lowlands Festival.

Dua Lipa (Londen, 22 augustus 1995) is een Britse zangeres. Haar ouders zijn Kosovaarse Albanezen, die in de jaren negentig Kosovo verruilden voor de Engelse hoofdstad. Op haar dertiende moest ze samen met haar ouders terug naar Kosovo, maar nog geen twee jaar later woonde ze alweer alleen in Groot-Brittannië. In 2015 maakte ze haar debuutsingle New Love. Haar tweede single Be the One haalde de hitlijsten in België, Zwitserland, Oostenrijk en Bulgarije. Tevens leverde deze single haar een plekje op de prestigieuze Sound Of 2016 lijst van de BBC.