Ali B ontvangt gouden award binnen twee maanden na albumrelease van Een Klein Beetje Geluk

Eind november 2016 bracht Ali B na tien jaar weer een album uit: Een Klein Beetje Geluk. Een succesvolle tv-carrière en vijf theatertournees weerhielden Ali B ervan eerder een opvolger uit te brengen van zijn albums Petje Af en Leven van de Straat.

Muziek is altijd een belangrijke rol blijven vervullen voor Ali B. Zo nam hij ruim veertig nummers op voor het programma Ali B Op Volle Toeren en acht nummers voor het programma de Muziekkaravaan. In 2015 werd een muzikaal optreden van Ali B uitgeroepen tot muziekmoment van het jaar. Met een emotioneel nummer dat hij opdroeg aan zijn twee zoontjes in De Wereld Draait Door raakte hij bijna heel Nederland.

Dit moment triggerde Ali B om weer de studio in te duiken en ruim een jaar later verscheen het album. Een Klein Beetje Geluk is grotendeels geproduceerd door Jack $hirak en er staan bijdrages op van onder andere Ronnie Flex, Sevn Alias, Boef, Glen Faria, Kenny B, Brace en Nielson.

Toen laatstgenoemde afgelopen maandag met Ali B de nieuwe single Glimp Van De Duivel ten gehore bracht bij De Wereld Draait Door, reikte Matthijs van Nieuwkerk – tot verrassing van Ali B – een gouden award uit voor de verkoop van 20.000 stuks van zijn net nieuwe album Een Klein Beetje Geluk. Hiermee was de cirkel rond: waar het nieuwe muzikale avontuur voor Ali B iets meer dan een jaar geleden begon, werd zijn harde werk nu bekroond met een gouden award.

De uitreiking van de gouden award en het optreden van Glimp van de Duivel bij De Wereld Draait Door kun je hier bekijken.